Karácsonyi társasjáték ajánló

Közeleg a karácsony, így december elején pedig már érdemes elgondolkodni azon, milyen társasjáték kerüljön a fa alá. Bár mi nem feltétlenül buzdítunk titeket vásárlásra (amit lehet, mi is használtan próbálunk beszerezni), de idén szeretnénk egy kis segítséget nyújtani Nektek azzal, hogy hatalmas társasjáték-kínálatból kiszűrjük nektek azokat a játékokat, melyektől biztosan nem fogtok megszabadulni januárban!

100%-ig kipróbált, szuper társasjátékokat mutatunk be a listáinkon, ahol egy képet, általános információk és rövid kis kedvcsináló összefoglalókat találtok róluk, ha pedig részletek érdekelnek, az ajánlóinkra is átkattinthattok. Arra biztatunk titeket, hogy ha már van néhány kiszemelt játék, nézzetek róluk videókat is a Youtube-n.

Jó szívvel ajánlunk Nektek minden játékot, ami itt szerepel! 🤗 Reméljük a segítségünkkel megtaláljátok az igényeiteknek megfelelő, szeretteiteknek szóló társasjátékokat. 😉

TÁRSASJÁTÉKOK KÉT FŐNEK, PÁROKNAK

Kétfős társasjátékok karácsonyra

Ha leginkább ketten játszotok és esténként egy-egy gyorsan lejátszható partira vágytok, ez a lista nektek szól!

Kétfős társasjátékok


PARTY JÁTÉKOK MINDEN KOROSZTÁLYNAK

Party társasjátékok minden korosztálynak

Olyan játékot kerestek, ami mellé az egész család gond nélkül leülhet. Sokat kell benne kommunikálni, csapatok versengenek egymással, vagy kooperatív játék. Itt olyan játékokat találtok, amelyek korosztálytól/társasjáték ismeretektől függetlenül bárkit az asztalhoz szegeznek; többnyire feladvány-kitalálós, vagy ügyességi társasjátékok ezek.

Party társasok mindenkinek


PARTY JÁTÉKOK A FIATAL KOROSZTRÁLYNAK

Party társasok a fiatal korosztálynak

Ha fiatalabb társaság játszik, vagy bírjátok a morbid, vicces, egymással kitolós partijátékokat, erről a listáról szemezgessetek.
Megjegyzés: ilyen típusú játékokkal játszunk a legkevesebbet. Jövőre igyekszünk több partyjátékot bemutatni Nektek! 😉

Party társasok fiataloknak


CSALÁDI, BELÉPŐ SZINTŰ TÁRSASJÁTÉKOK

Családi társasjátékok karácsonyra

Ha mostanában kezdtetek játszani, és olyan játékot szeretnétek, ami mellé az egész család gond nélkül leülhet, attól függetlenül, ki mennyit szokott játszani. Inkább verseny jellegű, pontgyűjtős/stratégiai játékot kerestek. Maximum másfél órát tudtok rászánni.

Azoknak, akik még nem társasoznak régóta, vagy nem szeretik a többoldalas játékszabályokat, vagy akik gyerekekkel vagy idősebbekkel játszanának, de mégis nagyobb dobozos játékokat keresnek.
(Itt felhívnánk a figyelmet a képek alatt megjelenő korosztály ikonra! A listára leginkább 8 éves kortól ajánlott társasokat válogattunk ki, mert gyerekjátékokat nem szoktunk kipróbálni. Egyelőre! 😉)

Belépő szintű társasok


KÖNNYŰ STRATÉGIAI JÁTÉKOK

Könnyű stratégiai társasjátékok karácsonyra

Ha már rutinosabban mozogtok a társasjátékok világában és ismerősen hangzanak az Azul, Ticket to Ride, Century címek, és szeretnétek ezeknél egy picit tovább lépni, hosszabb játékidőt, több gondolkodást szeretnétek.

Azoknak, akik már tovább lépnének a belépő szintről, de még nem érzik az erőt a hosszabb szabálykönyvhöz, és a 2 órás játékidőhöz. (1. szint)

Könnyű stratégiai játékok


KÖZEPESEN ÖSSZETETT STRATÉGIAI JÁTÉKOK

Közepesen összetett stratégiai játékok karácsonyra

Már néhány éve játszotok, és túl vagytok a könnyebb stratégiai játékokon (Catan, 7 csoda, Pandemic). Szívesen vennétek valami szintben megfelelőt, amit nem untok meg hamar. Nem feltétlenül családi játéknak szánjátok, de ha igen, akkor a társaságból mindenki ügyes játékos, aki nem riad vissza az akár 2 órás játékidőtől, és a hosszabb szabálykönyvtől.

Ha tipikusan 2-5 fő játszik, rutinosabb a társaság, hosszabb, nehezebb stratégiai társasjátékra vágytok, ami nem haladja meg átlagosan a 2 órát, nagy dobozos, többször újrajátszható, de még nem túlságosan bonyolult (2. szint).

Közepesen összetett stratégiai játékok


NEHÉZ STRATÉGIAI JÁTÉKOK

Nehéz stratégiai társasjátékok karácsonyra

Rengeteg társasjáték kipróbálása áll mögöttetek, kiismertétek az alapmechanizmusokat (munkáslehelyezés, pakliépítés, engine-building stb.), hosszabb és összetettebb szabályokat is hajlandóak vagytok megtanulni és valami igazán jó játékra vágytok, amit hétvégente rendszeresen elővehettek a szokásos játszós csapattal.

Ha tipikusan 2-5 fő játszik, rutinosabb a társaság, hosszú és nehéz stratégiai játékra vágytok, ami 2-4 óra játékidővel, sok-sok szabálytanulással járó, nagy dobozos, nagyasztalos játék és sokszor újrajátszható (3. szint).

Nehéz stratégiai játékok

Borítókép minta: Created by rawpixel.com - www.freepik.com

Ha tetszett ez a bejegyzés, kövess minket Facebookon, vagy Instagramon!

Hasonló társasokról itt olvashatsz:

Kiegészítők01/09/2022

A Mars terraformálása: Hellas & Elysium

Kritika12/21/2021

Cascadia és Calico: a kétpetéjű ikrek

Kritika11/28/2021

A szerencse hullámvasútja: Tavernák Tiefenthalban