Rólunk

Rólunk

Úgy gondoljuk, hogy a társasjátékok ma egyedülálló közösségi élményt nyújtanak, mert interaktívak, gondolkodósak, sokat kell bennük kommunikálni és felejthetetlen pillanatokat élhetünk át bennük, együtt. Eddig személyesen hirdettük az „igét”, barátok és ismerősök körében, most már a blog is a segítségünkre van: jusson el a társasjátékozás öröme mindenkihez! 😍

Anna

Vincze Anna profilkép A társasjátékozás mindig is az életem részét képezte, már egészen kis koromtól kezdve. Kártyajátékokkal indult a dolog, hiszen alapvetően kártyás családban nőttem fel. Az első nagy kedvenc társasjátékom a Catan volt, és ez a korszak egészen sokáig tartott. Aztán felkerültem Budapestre egyetemistaként, és barátokon keresztül eljutottam a Müszibe (Játszóház Projekt), ahol rengeteg társasjáték várt arra, hogy kipróbáljam. Ekkor kezdtem jobban érdeklődni a modern társasjátékok iránt.
Ma már a játékszabályokat én szoktam tanítani a baráti összejöveteleken, amit nagyon élvezek. Szerencsére olyan baráti társaságom van, akik szintén lelkesednek a társasjátékokért, így a heti egy közös partit nem csak én várom. Gyakran ülök le egyébként egymagamban is játszani, mert szórakoztat, és szellemi felfrissülést jelent számomra.

Márk

Melisek Márk profilkép Egykeként gyerekkoromban nem voltam nagy társasjátékos. Csak az akkoriban menő Activityt, Twistert, és Monopolyt próbáltam ki, de nem igazán élveztem egyiket se. Ha tudtam volna, hogy léteznek komolyabb, elgondolkodtató stratégiai játékok is, akkor azokat nyűttem volna és manapság talán gyakrabban győzném le Annát.🙄
Így a társasok helyett az informatika és fotózás lett a hobbim. Persze a fotózás csupán virág fotók és tájképek készítésében merült ki. Ugye milyen izgalmasan hangzik? 🤔 A nyüzsgő városi fotók és a portrék készítésétől mindig is tartottam, így maradtak statikus témák. Ezért tetszett meg a társasok fotózása is: könnyen beállítható, variálható háttér és téma.
A társasokat Anna kedveltette meg velem, az első nagy szerelem a 7 Csoda volt, amit az Azul és a Five Tribes követett. Azóta már sok játékot kölcsönöztünk és a közepes nehézségű stratégiai társasjátékok iránt kezdtünk el érdeklődni, mint például A Mars terraformálása, Viticulture, vagy A nagy western utazás.