AjánlóListákVéleményRólunk
Társasjátékok két főre

Társasjátékok két főre

Vincze Anna
2020. 12. 20.

Összegyűjtöttük azokat a játékokat, amelyek mellett ketten szuperül kikapcsolódhattok: ezeket eleve két főre, vagy nagyobb játékosszámra tervezték, de két fővel is remekül működnek. A szűrésnél az egyik szempontunk az volt, hogy ha ez egy többen is játszható játék, akkor viszonylag rövid előkészítési idővel rendelkezzen. Ha egy olyan játékot keresel, ami mellé leülhetsz a pároddal esténként egy hosszú nap után, akkor jó helyen jársz! Ezek mind fél-1 órán belül bőven lejátszható játékok.


Jaipur

#kereskedelem #verseny #csak ketten

Jaipur kétfős kártyajáték

A Jaipur egy pörgős, kereskedős két személyes játék. Indiai árusokként különböző árukártyákat húzunk a kezünkbe (bőráru, textil, fűszerek, ezüst, arany, gyémánt), majd megpróbáljuk őket a lehető legjobb pillanatban eladni. Amikor eladunk egy áruból, akkor annyi árukorongot kapunk, ahány kártyát eldobtuk az eladás akció keretében a kezünkből. Az első árukorongok mindig több pontot érnek, mint a stósz alján lévők, és extra pontos korongokat is bezsebelhetünk, ha sikerül egyszerre 3,4 vagy 5 azonos árukártyák eldobnunk. A vásárlás is trükkös, ugyanis a piacról felvehetünk egy kártyát (ekkor ez a pakliból kerül pótlásra), vagy felvehetünk többet, de ebben az esetben a saját kezünkből kell pótolnunk azokat - vagy a tevéinkkel. Ezek értéktelen, helykitöltő lapok, melyek arra valók, hogy gyorsan sok áruhoz tudjunk jutni velük.
Bátran jelenthetem ki, a Jaipur az egyik legjobb kétfős társasjáték, amivel valaha dolgom volt! 😍


Botanik

#lapka lehelyezés #csak ketten

Botanik kétfős társasjáték

A Botanik a Jaipur-hoz hasonló, interakciódús kétfős társasjáték. A játékban egy posztapokaliptikus világban gépek termelik a növényeket, a feladatunk pedig egy ilyen jól működő gépezet megalkotása, lapkák segítségével. Igen ám, de a lapkák megszerzése nem könnyű feladat, ezeket mindig egy központ táblára helyezzük le, változó szabályok alapján. A középső sorban lévő lapka adja a szabályt, ami alapján a saját oldalunkra lehelyezhetjük a nekünk tetsző lapkát, amit majd meg akarunk szerezni (például középen egy piros virágzat van, akkor vagy virágzatnak kell a lehelyezendő lapkán lennie, vagy piros színűnek kell lennie). Ha pedig azt akarjuk, hogy korábban szabályosan lerakott lapka a tábláról leessen, le kell takarunk a középső, szabályalkotó lapkát egy olyan új lapkával, amivel már semmilyen tulajdonság nem fog stimmelni (vagyis más színű és más alakú). Igen ám, de ez sokszor magával vonhatja azt is, hogy a másik játékos lapkája is leesik… egy intenzív taktikai játék, sok-sok interakcióval és nehéz döntéssel. A különleges art már csak hab a tortán! 😊


Hanamikoji

#japán kultúra #blöffölés #verseny #csak ketten

Hanamikoji kétfős kártyajáték

A Hanamikoji egy olyan két fős társasjáték, amelyben 7 gésát igyekszünk meghódítani egymás elől ajándékok (kártyák) segítségével. A játék érdekessége, hogy a játékosoknak összesen 4 akciójuk van egy fordulóban, melyeket kis lapkák jelölnek. Például az akcióik során a játékosok ajánlatokat tesznek egymásnak: leraknak három vagy négy kártyák a kezükből, melyből az ellenfél választ egyet vagy kettőt, a másik kettőt pedig a játékos megtarthatja. Az így felfedésre került ajándékok mindig a hozzájuk tartozó gésához kerülnek, méghozzá arra a térfélre, amelyik játékoshoz tartoznak. Lehet még ezen kívül titkosan megtartani egy kártyát a forduló végére, vagy kettőt kidobni a kezünkből. A forduló végén aztán kiértékeljük, ki melyik gésát tudta meghódítani: amennyiben valakinek 4 gésát sikerült meghódítania, megnyerte a játékot. Azonban ha ez nem teljesül, a játékot tovább játsszuk, de ekkor mindig megjelöljük, melyik gésát hódítottuk már meg, és melyiknél volt döntetlen az állás.
A Hanamikoji egy izgalmas, feszültséggel teli társasjáték, melyben igyekszünk belelátni az ellenfelünk fejébe: amikor ajánlatot tesz, vajon melyik kártyát szeretné ha választanánk?


7 Csoda Párbaj

#gyűjtögetés #stratégia #kártyajáték #csak ketten

7 Csoda Párbaj kétfős társasjáték

A 7 Csoda Párbaj a népszerű civilizációépítő kártyajáték, a 7 Csoda két fős kiadása. A játékban kártyák segítségével fejlesztitek a városotokat a nyersanyagtermelés, kultúra, kereskedelem, tudomány és hadászat terén három koron keresztül. A játékot tudományos, harci vagy civil fölénnyel (legtöbb győzelmi pont) lehet megnyerni. A játék Panteon kiegészítője szerintem kötelező darab, érdemes ezt is kipróbálni hozzá! 😉 Ha ismered a 7 Csodát, itt olvashatsz az alapjáték és a Párbaj közötti különbségekről.


Fungi

#gombák #szettgyűjtés #kártyajáték #csak ketten

Fungi-ketfos-kartyajatek-1

A Fungiban a játékosok gombaszedők szerepében gombákat gyűjtenek kártyák felhúzásával, a céljuk pedig, hogy az azonos típusú gombákból finom vacsorát főzzenek. A játékban vannak serpenyő kártyák, amelyekre a kézben összegyűlt gombaszettjeinket (minimum 3 azonos kártya) játszhatjuk ki. A kártyákból mindig egyszerre 8-at látunk a kínálatban, ebből az első kettő (lábunk előtt lévő gomba) mindig ingyenesen vehető fel, míg a távolabbi gombák 1-1 bot (mivel le kell értük járni a lábunkat) befizetésével szerezhetők meg. Minden gombafajhoz tartozik egy különleges kártya, a teliholdkor leszedett gomba (az éjszaka kártyákkal szerezhető), amely két normál gombával ér fel. A Fungi társasjáték egy igazán taktikus kis kétfős gyöngyszem, ahol a legnagyobb fejtörést mindig az okozza, milyen kártyát gyűjtsünk és milyen ütemben „szedjük le” illetve süssük meg a gombákat.


Lombkorona

#esőerdő #állatvilág #növényvilág #szettgyűjtés #csak ketten

Lombkorona-ketfos-tarsasjatek-22

A Lombkoronában a játékosok egy-egy esőerdőt építenek égbenyúló fákkal, valamint különleges növény- és állatfajokkal. Minden körben a játékos három paklit nézhet meg egymás után, és megtarthatja valamelyiket – ám a pakli, amit elpasszolt ahhoz már nem térhet vissza, sőt, ekkor hozzáadódik plusz egy kártya a következő játékos körére. A játékban igyekszünk minél magasabb fákat építeni, minél jobban egyensúlyban tartani az esőt és a napsütést, minél több növény- és állatszettet gyűjteni, miközben elkerüljük az erdők között terjedő betegséget vagy tűzvészt… Mindez egy rendkívül jól kigondolt játékmenetben, talán mondhatni, egyedülálló tematikával.


Föld és víz

#lapkalehelyezés #csapatjáték #ketten

fold-es-viz

Forrás: Tabletop Mom

A Föld és Víz egy pofonegyszerű lapkalehelyezős társasjáték: kicsit olyan, mintha egy „Carcassonne-párbaj” lenne. Úgy építünk egy hatalmas térképet, hogy az egyik játékos a Vízzel van a másik pedig a Földdel: az első játékos célja, hogy minél több egybefüggő és lezárt tavat/tengert alkosson, a második játékos pedig természetesen minél több/nagyobb szigetet akar létrehozni. Minden lapkán van föld és víz is, szóval akarva-akaratlanul segítünk az ellenfélnek is, persze az már rajtunk múlik, hogy milyen mértékben… 😉 A legjobb, hogy a játék akár 4 főre is kiegészülhet, így csapatban is játszható – és úgy is nagyon élvezetes!


Sör és kenyér

#gyűjtögetős #draft #csak ketten

Beer-and-Bread-ketfos-tarsasjatek-4

A Sör és kenyérben folyó két szemközti partján elterülő falu verseng egymással kenyérsütésben és sörfőzésben. A játékban két időszak váltogatja egymást (a bőséges és szűkös évek, ezek a fordulók), és ilyenkor mindig eltérő mennyiségű nyersanyag áll rendelkezésünkre (búza, árpa, rozs, komló), míg a folyó, ahonnan a vizet szerezzük, kiapadhatatlan. Minden fordulóban 5 kártyával kezdünk, és ezeket hol draftoljuk, hol cserére van lehetőségünk a kihelyezett három kártya egyikével. A kártyák multifunkciósak, hiszen kijátszhatjuk őket nyersanyagszerzésért, sörfőzés/kenyérsütés céljával, vagy valamilyen fejlesztésként. A játék végén a nagy csavar, hogy vagy a sör vagy a kenyér után kapjuk a végső pontszámunkat, attól függően melyikből szereztünk kevesebbet.Ez nem csak egy szép kivitelű játék, hanem borzasztó taktikus is – ahogy az egy kétfős játéknál egy alapvető elvárás.


Caper: Europe

#rablás #európai városok #kötélhúzás #csak ketten

Forrás: BGG

A Caper: Europe egy teljesen egyedi kialakítású kétszemélyes társasjáték, amelyben két tolvajbanda ütközik meg egymással három helyszínen. A játékosok felváltva játszanak ki először tolvajokat a helyszínekre, kialakítva ezzel a helyi csapatot, majd különböző felszereléseket osztanak szét köztük. Minden helyszínről különböző műkincsenek lehet lopni, melyek szettjeiért a játék végén zsebelhetjük be a pontokat. A legtöbb pontot azonban az egyes helyszínek “uralmáért” lehet szerezni, a játék végéig megy a kötélhúzás, a legtöbb kijátszott lappal ugyanis az eredetileg középen álló jelölőt léptethetjük a saját oldalunkra. Ezen felül ha egy helyszínen ügyesen kombózzuk a tolvajokat és a felszereléseket, még több ponthoz juthatunk. A játékban vannak érdekes csavarok, pl. eldobathatjuk egymás felszereléseit, vagy ha a másik játékoshoz képest kevesebb pénzünk van, és a készlett elfogyott, az ellenfél tárcájából tölthetjük meg a sajátunkat. Egy nagyon ügyesen összerakott, izgalmas, tematikus és szép kivitelű játék, amit mindenkinek bátran ajánlunk! 😉


Senkiföldje

#konfrontatív #harcolós #kártyajáték #cyberpunk

Senkifoldje-ketfos-tarsasjatek-11

A Senkiföldje egy erősen konfrontatív kártyajáték, amelyben a két játékos három-három bázisát próbálja megvédelmezni az egymástól harcosok, illetve egyszerű punkok (képességgel nem rendelkező, egyszerű „bábok”) kijátszásával. A játékban mindhárom bázis elé 2-2 embert játszhatunk ki, és a legtöbb esetben ezek a bázisainkat védeni fogják, mint első védelmi vonal – az ellenfél sebzéseit így többnyire ők kapják, és nem a táborok.A játékban minden harcos egy-egy egyedi képességgel rendelkezik, azonban ezeket csak akkor tudjuk ki használni, ha a kártyát még nem érte támadás.A tábor és a harcosok képességei mellett eseménykártyákat is kijátszhatunk, melyek mintegy időzített bombaként általában több kör múlva aktiválódnak.A Senkiföldjében a legjobb, hogy a szabályok pofonegyszerűek, intuitívak, azonnal rá tud állni az agyunk.Különleges benne az, hogy fordulatos, izgalmas, sohasem tudhatjuk pontosan mire számítsunk, sőt, egy vesztes szituációból is simán kihozható a győzelem!


Splendor Párbaj

#gyűjtögetés #verseny #drágakövek

splendor-duel

Forrás: BGG

A Splendor Párbaj a népszerű Splendor társasjáték kétfős változata. Aki nem ismerné a Splendort, itt drágaköveket kell gyűjteni folyamatosan építkező jelleggel, hiszen a drágakő-korongok bizonyos kombinációjával új, állandó drágaköveket veszünk (kártyák), és így jutunk el az egyre drágább, pontokat érő drágakövekig/ékszerekig. A kétfős változat újítása, hogy a korongokat egy tábláról vehetjük el, bizonyos megkötések mellett. Emellett behozza a játék a koronákat (nem csak pontokkal, hanem koronákkal is nyerhetünk), illetve a dzsóker-kártyákat is.


Párizs: A fények városa

#lapkalehelyezés #poliomino #területfoglalás #csak ketten

Párizs: A fények városa társasjáték

Forrás: BGG

A Párizs: A fények városa egy különleges, kisdobozos játék két fő részére, ahol a játéktábla maga a játék doboza. A feladatunk, hogy megalkossunk egy kis negyedet Párizsban, a térkőtől kezdve az utolsó kéményig. A játék első szakaszában a térkövet rakjuk le - valójában itt dől el, hogy hova építkezhetnek majd a játékosok, hiszen a darabkákon a játékosszíneknek megfelelő területek láthatóak, emellett pedig utcai lámpák, amelyeknek később fontos szerepe lesz. Miután kialakítottuk a térkövet, elkezdődhet az építkezés. A játékosok ekkor úgy próbálnak építkezni, hogy az épületeiket a lehető legtöbb fény érje, tehát a legtöbb utcai lámpa hatókörébe kerüljön egy-egy lapka, emellett pedig nem takarhatják le a másik játékos színét jelző térköveket. A saját épületeket a saját színű kéményeinkkel jelöljük. Ha nem akarunk épületlapkát elvenni vagy letenni, választhatunk egy képeslapot is - a képeslapok mind extra képességeket biztosítanak a játékosoknak (pl. megtoldhatják a házukat, hogy az elérjen egy következő lámpát, lerakhatnak plusz egy lámpát bárhová, egyéb győzelmi pontokhoz juthatnak). A játék végén annál több pontot kapunk, minél nagyobb területű épületet sikerült minél több lámpával megvilágíttatnunk, illetve mínusz pontot érnek a megmaradt épületeink, amiket nem tudtunk lehelyezni.


Tea 2 főre

#pakliépítés #párbaj

Tea 2 főre kártyajáték

A Tea 2 főre című társasjátékban egy lefordított pakliból a játékosok különböző értékű lapokat csapkodnak fel párbajszerűen: a játék elején a játékosok minden karakterkártyából egyet birtokolnak. Ezek egy számmal és egy képességgel van ellátva, pl. a nyúl a legkisebb értékű (1), míg a Szív királynő a legnagyobb értékű lap (9). Amikor a játékosok felcsapnak egy-egy kártyát, az adott kört mindig a magasabb értékű kártya nyeri. Ekkor a kártya tulajdonosa végrehajthatja a kártya akcióját, amivel új kártyákat szerezhet a piacról (tortaszeletekért cserébe) felhúzathat két kártyát a másik játékossal, amelyek így „kiesnek” a párbajból, szerezhet plusz tortaszeleteket, megpörgetheti az óramutatót, amivel plusz akciókat szerezhet, stb. A plusz kártyákból a piacon véges számú kártya érhető el – ha valamelyik értékből elhúzzuk az összes kártyát a piacról, a hozzá tartozó játék végi pontozás érvénybe lép. Egy szellemes és izgalmas pakliépítős kártyajáték két fő részére - ilyet még biztosan nem láttál máshol!


Cascadia

#lapkalehelyezés #állatok

Forrás: Google

A Cascadia_ban a játékosok különböző élettereket építenek (erdő, mező, sivatag, tenger, hegyvidék) és ezeken állatpopulációkat hoznak létre. Az élettereket hatszöglapkák, az állatokat színes korongok formájában szerezzük. A játék egy egyszerű lapkalehelyezős játék, akárcsak a _Carcassonne, viszont itt mindenki a saját világát építi és igyekszik olyan elrendezésben lerakni az 5 különböző állatfajt (medve, szarvas, róka, lazac, sólyom), hogy azok a lehető legtöbb pontot érjék. Azt, hogy az adott állatfaj milyen alakzatban hány pontot ér, a játék elején kisorsoljuk kártyák segítségével. Az állatok megfelelő mintázata mellett még arra is érdemes figyelni, hogy az azonos tereptípusokat egymás mellé helyezzük (bár nem kötelező így építkezni), hiszen a játék végén a legnagyobb egybefüggő tereptípusok is plusz pontokat érnek, sőt jutalompontokat kap, az a játékos, aki ezekből a legnagyobbat építette meg. A játék szóló módjához különböző kihívásokat találunk a szabálykönyvben, így egyedül játszható szoliterként is megállja a helyét.


Azul

#absztrakt #stratégia #eye candy

Azul társasjáték

Két főre az egyik kedvenc játékom az Azul. Ebben a játékban gyönyörű csempéket gyűjtögetünk, amelyeket a megadott szabályok szerint helyezhetünk le a játékostáblánkra: egy oszlopban és sorban egy szín csak egyszer szerepelhet. A játékban igyekszünk sorokat, oszlopokat építeni és közben minél több pontot szerezni. Az Azul népszerűségét mutatja, hogy mára már a nemzetközi családi társasjáték listán a 10. legjobb társasjáték, és további két része is megjelent már, az Azul: Sintra üvegcsodái és az Azul: A királyi pavilon. Mindegyik részről írtunk már ebben a bejegyzésben. Tipp: eddig nem találkoztam olyannal, akinek az Azul ne tetszett volna! 🤗


Carcassonne

#építkezés #lapka lehelyezés #dominó

Carcassonne társasjáték

Forrás: BGG

A Carcassonne mára már hatalmas klasszikusnak számító, lapkalehelyezős dominó mechanizmusú társasjáték. Egy-egy kis térképlapkán utakat, kolostorokat vagy várfalakat láthatunk - a lényeg, hogy a kép lehelyezéskor illeszkedjen a mellette lévő lapkához. Az ember figuráinkkal (meeple) pedig területeket foglalhatunk, és minél nagyobbra építünk egy ilyen saját területet (és körülzárjuk a szabályoknak megfelelően) annál több pontot kapunk. A Carcassonne-nak mára már rengeteg kiegészítője és önállóan játszható variánsa is megjelent. A kedvencünk a Déltenger, amelyről ebben a bejegyzésben olvashatsz.


Kingdomino

#építkezés #lapka lehelyezés #dominó

Kingdomino családi társasjáték

A Kingdominoban mindenki a saját királyságát építgeti egyedi, számok helyett tereptípusokat ábrázoló dominókból (erdő, gabonamező, legelő stb.) A közös kínálatból a játékosok két kis emberfigura (meeple) segítségével foglalhatják a nekik tetsző dominókat. A királyságod csak megadott szélességű lehet, a dominók nem lóghatnak ki a szélén, ezért ügyesen kell pakolgatnod a kis kastélyod köré, hogy lehetőleg minden dominót lehelyezhess szabályosan.


Medvepark

#építkezés #lapka lehelyezés #tetrisz #állatok

Bärenpark társasjáték

A Medvepark című társasjátékban egy állatparkot építünk, ahol különböző medvefajokat tárunk a világ szemei elé. Az állatkertünkbe tetriszelem alakú kifutókat, medveházakat helyezünk, és ezekkel igyekszünk pontosan kitölteni a 4×4 mezőből álló területet - ha végzünk egy ilyen parkrésszel, a kijelölt helyre egy győzelmi pontot érő medveszobor kerül. A játékosok addig építkeznek, míg egyikük be nem fejez egy négy részletből álló állatkertet. A játék ketten is szuper kikapcsolódás, minket levett a lábunkról. 😍 A Medveparkról itt olvashatsz bővebben.


Splendor

#gyűjtögetés #verseny

Splendor társasjáték

A Splendorban ékszerkészítők vagyunk, akik drágaköveket gyűjtenek és bizonyos kombinációkkal igyekeznek a nemesek kedvére tenni. A játékhoz szép, tartós drágakő-zsetonok is járnak, ezek segítségével indul be a gyűjtögetésünk, majd amint kártyákat is szerzünk, az ezeken látható drágakövekkel is “fizethetünk” az újabb kártyákért. A játék verseny típusú, tehát azonnal befejeződik, ha valaki elér egy bizonyos mennyiségű győzelmi pontot: így általában épp az izgalom tetőpontján ér véget a parti. Mi sokszor egy emelt győzelmi pont limittel játsszuk a Splendort, hogy egy picit tovább tartson, és kibontakozhassunk benne. 😇💎


Ganz Schön Clever

#bingó #roll and write

Ganz Schön Clever társasjáték

A Ganz schön clever (Egy okos húzás) című társasjáték végtelenül egyszerű: adott egy tömbnyi papír, 5 darab színes dobókocka és néhány filctoll. Mégis mennyire magával ragadja az embert! 😍 Ez egy roll and write típusú játék, vagyis dobsz a kockákkal, majd a dobott kockák közül egyet kiválasztasz és annak az értékét a pontozólapod adott színű mezőjére írod be. A játékban felváltva dobtok, minden játékos a saját körében háromszor dobhat, vagyis három kocka értékét írhatja fel. A végén az nyer, aki a dobásait a legügyesebben használta fel és így a legtöbb pontot szerezte. A játék második és harmadik verziója, a Doppelt so Clever és a Clever Hoch Drei nálunk rendszeresen kerül elő fárasztó napok végén, amikor már nem akarjuk az agyunkat leolvasztani, de mégis játszanánk valami egyszerűbbet. 👍

Ganz schön clever vélemény


Metro X

#bingó #flip and write

Metro X társasjáték

A Metro X egy flip and write játék, vagyis itt nem kockákkal dobunk, hanem kártyákat húzunk fel, és az ezen szereplő számú állomást ikszelgetjük ki a metróvonalakon. A játék legfontosabb szabálya, hogy az ikszelgetés során nem ugorhatunk át állomásokat. A Metro X-ben minden játékos ugyanazokat a számokat használja fel, de egyedi módon - valaki a zöld vonalon, valaki a sárgán, valaki a kéken indul el. Melyik stratégia hozza majd végül a legtöbb pontot? 🚇 A játék dobozában letörölhető táblák vannak, így nem terheljük feleslegesen a környezetet. 🌳

MetroX vélemény


Kartográfusok

#flip and write #tetrisz #kreatív

Kartográfusok társasjáték

A Kartográfusokban térképészek vagyunk, akik egy térképet rajzolnak meg a legjobb tudásuk szerint. Igen, szó szerint rajzolunk! ✏ Kártyákat húzunk fel, és a rajta lévő tájtípusú tetriszelemeket a saját térképünk valamely pontjára rajzoljuk. A rajzolás során az új tetriszelemeknek érinteniük kell egy már megrajzolt négyzetet. Aztán a ha szörnyet húzunk, akkor jön az igazi móka: odaadjuk az ellenfelünknek a térképünket, aki rátrollkodik valahova egy-két szörnyecskét - csak hogy nehezebb legyen a dolgunk. 😅 Minden évszakban az adott küldetéseket igyekezzük teljesíteni - tél végén pedig eldől, ki lett a legsikeresebb térképész. A játékban lehet kreatívkodni, színes ceruzával csinosítgatni a térképünket - a művész hajlamúak nagy kedvence!


Patchwork

#tetrisz #absztrakt #csak ketten

Patchwork kétfős társasjáték

A Patchwork egy kimondottan két főre tervezett tetrisz-elem pakolgatós társasjáték. A játékban egy takarót varrunk össze foltokból, melyeken minél több gomb van, annál több ponttal gazdagszunk, és annál értékesebb foltokat szerezhetünk a játék későbbi köreiben. Egy-egy Patchwork parti fél óra alatt lejátszható, így szuper választás a rövid, esti kis “varrogatás”. 😊


Sagrada

#absztrakt #eye candy

Sagrada társasjáték

A Sagrada az Azul versenytársaként is említhető absztrakt stratégiai játék, amely az Azul-féle mintás csempék helyett színes dobókockákat használ. A játékban egy katedrális csillogó rózsaablakát építjük meg az áttetsző kis dobókockákból a megadott szabályok szerint. A célunk, hogy különböző szám- és színmintázatokat hozzunk ki és így miénk legyen a legtöbb pont. Jó kis gondolkodós játék, igényes küllemmel - minden, amire csak vágyni lehet! 😍

Sagrada vélemény


Kereskedők völgye

#pakliépítés #kártyajáték #verseny #állatok

Kereskedők völgye kártyajáték

A Kereskedők völgyében paklit építünk, vagyis mindenki egy saját kártyapaklit használ, és ebbe vásárol újabb és újabb kártyákat. A feladatunk, hogy kirakjunk 7 rekeszt 1, 2…7 kártyaösszértékben: egy rekeszbe azonban csak egy állatcsalád kártyái mehetnek (pl. Lendületes Vörös Arák - kék, Tolvaj Mosómedvék - lila stb.). A kártyáink eldobásával a piacról újabb kártyákat szerzünk. A játék verseny alapú: az első játékos, akinek sikerül kirakni a 7. rekeszét, nyer és ezzel a játék véget ér. A játék szép kivitelezésű, jó kis illusztrációkkal, vicces feliratokkal - egy szuper kártyajáték akár két főre is. 🦝🐯🐼


Hive Pocket

#sakk #stratégia #absztrakt #csak ketten

Hive Pocket kétfős társasjáték

A Hive egy sakkhoz hasonló, absztrakt stratégiai társasjáték, ahol különböző rovarokat ábrázoló hatszögletű csempéket pakolgatunk le. Ahogy a sakkban, itt is minden “katonának” megvan a saját képessége, méghozzá hogy mennyit léphet és hogyan. A játékos célja, hogy az ellenfél méhkirálynőjét körbekerítse a saját színének megfelelő rovar-csempékkel. A Hive legfontosabb szabálya az “egységes kaptár” vagyis mindig csak olyan rovarok léphetnek, amelyek nem szakítják ketté a kaptárat. A játékhoz az alapszetten kívül további rovarok érhetők el mini kiegészítőként (katica, szúnyog, pincebogár). A két kiadás közül én a Hive Pocket verziót jobban szeretem, mert az eredeti Hive-ban véleményem szerint ormótlan nagy csempék vannak. 😅


Santorini

#verseny #stratégia #absztrakt

Santorini kétfős társasjáték

A Santorini társasjátékban egy csinos kis görög városka épül hófehér falakkal és égszínkék kupolákkal - ám ez csak a látszat! Az építkezés valójában az istenek versengése: a játékosok görög istenek szerepében két figurát mozgatnak a táblán, melyekkel először lépniük majd építkezniük kell. Az épületeket a játékosok megalapozzák, erre rákerül egy emelet majd még egy; az nyer, aki elsőként fellép egy épület harmadik szintjére az egyik figurájával. Ebben a játékosok természetesen igyekeznek hátráltatni egymást, például a torony harmadik szintjét kupolák lehelyezésével blokkolják. Ez bizony macska-egér játék a javából, ám közben egy igazán látványos kis város épül fel a szemünk láttára. 🕌


The Mind

#kooperatív #kártyajáték

The Mind társasjáték

Forrás: BGG

A The Mind egy faék egyszerűségű kooperatív társasjáték, mégis hihetetlenül jól működik, sajátos légkört teremt. A dobozban 1-től 100-ig számkártyákat találunk, melyből a játékosok között szétosztunk néhányat. Az egyetlen feladat, hogy a kártyákat növekvő számsorrendben kell lehelyezni, azonban kommunikálnunk (szóban vagy gesztusokkal) tilos. Az igazi varázsa az, hogy néhány elrontott kör után kialakul egy összhang a játékosok között, egy rugóra kezd járni az agyuk. Mivel itt az egymásra figyelésen van a hangsúly, pároknak különleges élményt nyújthat. 😊


Fedőnevek négyszemközt

#szavak #asszociációs

Fedőnevek négyzemközt kétfős társasjáték

A Fedőnevek című klasszikus két személyre szóló, kooperatív változata. A szabályok hasonlóak, viszont most több az aknamező (fekete). A két játékos ugyanazon térképlapka két oldalát nézi, ahol más-más mintázat szerepel (vannak egyezések). A játékterület mellett 9 időlapkát helyeztek el, és amikor valamelyikőtök semleges szóra tippel, ráhelyeztek egy időlapkát, plusz minden fedőnév elhangzásakor is egyet magatok elé tesztek. A játékot akkor nyeritek meg ha a 9 időlapka elfogyásáig a térkép mindkét oldalán lévő összes zöld mezőt eltaláljátok. Aki szereti a Fedőneveket, most már párban is játszhatja ezt a szuper partyjátékot. 😉

Ha nem ismered a Fedőneveket, itt olvashatsz róla. A listánkon olyan játékok szerepelnek, melyeket már mi is kipróbáltunk. A listát folyamatosan bővítjük! 😉 Utolsó frissítés: 2024.01.13.


Címkék

jaipurcodenamesbotanikfedőnevek négyszemközt the mind santorini hive pocket kereskedők völgye sagrada patchwork kartográfusok metro x ganz schön clever splendor bärenpark medvepark kingdomino carcassonne azul tea 2 főre 7 csoda párbaj párizs: a fények városa hanamikoji caper: europe

Tartalomból

01
Jaipur
02
Botanik
03
Hanamikoji
04
7 Csoda Párbaj
05
Fungi
06
Lombkorona
07
Föld és víz
08
Sör és kenyér
09
Caper: Europe
10
Senkiföldje
11
Splendor Párbaj
12
Párizs: A fények városa
13
Tea 2 főre
14
Cascadia
15
Azul
16
Carcassonne
17
Kingdomino
18
Medvepark
19
Splendor
20
Ganz Schön Clever
21
Metro X
22
Kartográfusok
23
Patchwork
24
Sagrada
25
Kereskedők völgye
26
Hive Pocket
27
Santorini
28
The Mind
29
Fedőnevek négyszemközt

Hasonló posztok

Karácsonyi társasjáték ajánló 2023
Karácsonyi társasjáték ajánló 2023
2023. 12. 05.

Itt megtalálsz minket!

Ha kérdésed, esetleg észrevételed van a poszttal vagy a társassal kapcsolatban, nyugodtan írj nekünk!
© 2024, All Rights Reserved.

AjánlóListákVéleményKiegészítőkRólunk

Social Media